It´s all about me – and my family

Livet ändå..

Hej hösten alltså!

Är det inte likadant varje år , att man inte riktigt hänger med hur den tar över efter sommaren. Utan en dag är den liksom bara där! Den dagen var idag för mig. Thea fick vara hemma idag pga förkylning, så när solen tittade fram på förmiddagen tog hon och jag en promenad i solskenet. Och där var den då, HÖSTEN. Så många löv var gula, röda och bruna, luften var krispig och solen skiner liksom på ett nytt sätt. Hur gick det här till? Så som sagt, halvdag vabb för min del idag.

Vi drack te tillsammans imorse och pratade om livet 

 

Vid lunch hade jag lyckats haffa en tid hos naprapaten för min onda skuldra/nacke/axlar. Och en lucka efter det till nästa möte innebar att jag hann springa in på blodcentralen i dörren bredvid för att bidra också. Win-win! September är som vanligt lite överbelastad i kalendern, allt ska alltid ske samtidigt. Hösten innebär nystart för flera än för mig 🙂 Så jag försöker mest hålla mig flytande just nu. Jobbar på att hitta luckor för att andas, varva ned och reflektera.

 

Städningen och huset äter upp mig inifrån,- det är verkligen dags att ta tag i att boka städhjälp,

kalendern är dubbelbokad på flera ställen – backa, skapa helikopterperspektiv, hitta rätt prioriteringar och tyvärr även tacka nej till roliga saker.

jag känner mig otillräcklig för barnen – sätta tydliga gränser för att minska på onödigt gnäll, men också försöka komma ned en nivå, möta dom på ett nytt sätt och vara mer närvarande

kroppen säger ifrån, både psykiskt och fysiskt – investera i mig själv, om jag inte håller är jag inte till nytta för någon. Göra mer av det som ger mig energi och prioritera bort det som inte gör det.

 

Livet ändå, här och nu, men också sen. Hur hittar vi balans för att investera i framtiden, samtidigt som vi ska verka i nuet? Nu får det vara slut med skärmtid för idag. På med pyjamas och läsa bok.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats