It´s all about me – and my family

En dröm!

Fredag idag och om precis en vecka åker vi äntligen till Gotland för några dagar – kan inte nog beskriva hur mycket jag längtar. Jag har länge haft en underliggande dröm att äga ett fritidshus på den här fantastiska ön. Det har varit en dröm som har känts som just bara en dröm – ett mål för långt bort att nå. Vi har ett drömhus redan såklart – men jag känner att längtan av flykt växer i mig. Hela mitt väsen längtar efter ännu en trygg plats att resa till. Att få packa in hela familjen i bilen och veta att vi ska åka till ännu ett paradis. Jag älskar att gå i kostymbyxor och klackar på jobbet – men lika mycket finns det lantliga i mig att få strosa i linnekläder, gummistövlar och leva i gosiga koftor på kvällarna.

 

 

Att få komma till en plats där vi verkligen kan andas. Få öppna upp stora glaspartier där grönskan sträcker ut sig oändligt. Att få vira in sig i krispiga vita lakan på en altan i kvällssolen, vakna upp till fågelkvitter och ta med en kaffe ut till absolut stillhet och ta en promenad till havet för ett morgondopp.

 

 

Tänk er att dagarna bara handlar om att vara tillsammans – långa middagar , cykla på äventyr , äta jordgubbar på självplock tills vi storknar, bada vilken tid på dygnet som faller oss in, njuta av vilda blommor, läsa i en hängmatta , se barnen upptäcka livet i naturen.

 

 

Jag drömmer om en plats som skulle ge vår familj och våra vänner en ny tradition. Där vi alltid skulle fira midsommarnätter med mat, dans, bubbel och blommor. En plats där vi vill spendera hela våra semestrar, för att landa! Kanske även en plats där vi packar in oss höst som vår – tänder en brasa, tar långa promenader, dricker te under filtar med utsikt över höstregn, Där inne möter ute – för att få naturen så nära som möjligt.

 

 

Jag drömmer om en kökssoffa där våra barn ska skapa minnen för livet – långa frukostmornar, lek, pyssel, viska hemligheter med bästisar, läsa oändligt många böcker, dricka kvällste och prata om livet i ett sken av tända ljus.

 

Nu är det ju såhär att det här drömhemmet egentligen finns i våra ägor redan – mitt paradis , mitt hem , där jag växt upp , där jag har alla mina sommarminnen som barn. Morfars hus! Och varje gång jag är där (nu för bara en vecka sedan..) Känner jag att det här stället vävs in i min dröm. Det kan vara så att min dröm om Gotland kommer växla över i att rusta upp vår paradis i Värmland likt visionsbilderna ovan.

Jag drömmer om att komma bort – men ändå hem!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats