It´s all about me – and my family

Måndagslistan

Hej ♥

Tänkte försöka börja med måndagslistan igen… Känns fint, se tillbaka på det fina med helgen som varit, och planera upp för en ny vecka som entrar.

Vi hade en fin helg! Lördagen startade lugnt i pyjamas. Tjejerna drog till varsin kompis efter lunch, så jag och Emil kunde unna oss en lugn stund i soffan med en kaffe, och prata ostört. Det händer inte för ofta 😀 Men lite fix blev det också – efter ommöblering av soffan var det nu även dags att flytta hyllorna och göra plats för det piano jag tror jag fyndat på blocket! Kommer bli så bra. Visar när det är klart, eller vill ni se processen också?

Söndagen fick jag ryck och fick stort behov av att rensa – så både badrumsskåpen och köksskåpen fick sig en omgång. Alltså det är så skönt! Vi åkte till tippen (som även har skänka bort container) direkt för att bli av med det. Jag lade även ut en del på en lokal försäljningssida på FB och har lite kvar av barnens leksaker som ska läggas ut. Köpte sedan med oss fika hem som vi hann inta på en bänk i solen.

Jag körde sedan ett pilatespass och kunde bocka av veckans träningsmål!

Måndag idag då! Elsa fick vara hemma med mig när jag jobbade hemifrån på förmiddagen, för vid lunchtid var det dags för BVC, 5-årskontroll och vaccin. Gick toppen! Efter långpromenad i det gråa vädret blev det att hämtade hem Thea tidigt, slå på en film och en kaffe i soffan , mysigt! Nu har vi läst godnattsaga, matleverans har precis kommit, kaninerna ska få lite mat, kvällens yogapass blev inställt så det får bli en kopp te och sedan sängen tidigt.

Veckans mål!

 – Har bestämt mig för att varje vecka sätta upp ett litet mål för mig själv – det kan vara att lägga till eller ta bort något, men det ska alltid vara i syfte till att jag ska komma i bättre balans. Mera lugn och mindre stress. Så igår skrev jag upp i dagboken att jag från den här veckan ska meditera minst 5min om dagen – för mig, till mig. Och vad dök inte upp i mitt flöde på IG idag, mina favoriter about_yoga har ju startat en meditationskurs – självklart skrev jag upp mig!!

 

Veckans mat!

Den här veckan har jag denna inspiration för middagsmenyn. Idag önskade Elsa hamburgare, så det fick bli en jättegod vegetarisk variant som vi har hittat!

  • Vegetariska hamburgare med ugnsgrillad potatis, sötpotatis och morotsstavar.
  • Sedan tänker jag mig en chiligryta kanske, med turkisk yoghurt och koriander,
  • En sallad med bland annat rödkål, avokado, kikärtor, fetaost, hummus, bulgur..
  • Har snöat in på massor av tomater med pasta, gärna stekta för min del, mums! Och definitivt gärna linspasta
  • Falafel, med havreris, turkisk yoghurtdressing och någon god sallad
  • Stekt lax med valfria tillbehör, lite av det som finns hemma 🙂
  • Mat i bröd, så gott! Kanske på resterna från chiligrytan och en sallad?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats